Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Αίτημα για αλλαγές στις άδειες TIR

Να καταργηθεί η διάταξη που προβλέπει τον καθορισμό τιμής των αδειών TIR από κρατικό φορέα (το υπουργείο Οικονομικών) ζήτησε η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος σε συνάντησή της με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.

Όπως τόνισε η ΟΦΑΕ σε καμία χώρα - μέλος της διεθνούς συμβάσεως TIR δεν καθορίζεται η τιμή από το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, ζητήθηκε να απαλειφθούν οι διατάξεις που επιβάλλουν στην ΟΦΑΕ την κατάθεση τραπεζικής εγγύησης ύψους 600.000 ευρώ και την τήρηση ως αποθεματικού 20% επί των πωλήσεων TIR.

Tο ωράριο λειτουργίας των Τελωνείων και η έναρξη TIR σε καθορισμένους συνοριακούς τελωνειακούς χώρους ήταν ένα ακόμη ζήτημα που έθεσε η ΟΦΑΕ. Η Ομοσπονδία ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού, ειδικά προς την 19η Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και να εξυπηρετηθούν παραγωγοί και μεταφορείς.

Τέλος από την ΟΦΑΕ τέθηκε και η χρόνια απαίτησή της για την ύπαρξη ουσιαστικών ελέγχων στο Τελωνείο των Κήπων, των 200 λίτρων αφορολόγητου πετρελαίου που επιτρέπεται να φέρουν τα τούρκικα φορτηγά στις δεξαμενές τους.

Πηγή: http://www.imerisia.gr